Oplev Karen MacLean – Duemosegaard Samtalerne – 5/4 – 2017

Karen MacLean er medstifter af Den Grønne Friskole, Amager, et spændende og succesrigt nyt koncept i uddannelse, som er efterspurt af flere og flere børnefamilier. Karen er Ph.D. i litteraturvidenskab fra USA, og har en dyb interesse for hvordan læring opstår og støttes naturligt.

Karen MacLeans oplæg tager udgangspunkt i det paradoks vi som skole oplever i forhold til at skulle danne og uddanne børn til en fremtid, som vi ved vil forme sig meget anderledes end nutiden, og som højst sandsynligt vil stille nogle helt andre krav til sine borgere. Tidens debat fokuserer meget på indholdet af uddannelse, men det dybereliggende problem er det dominans-prægede mindset, vi som undervisere giver videre. Hvordan kan vi fremelske et andet mindset hos vores børn, hvilke modeller for viden og læring skal vi benytte os af, og hvilken betydning kan det have for andre omstillingsprojekter?

Karen vil tale lidt om viden og læring, går i maskinrummet på Den Grønne Friskole, og zoomer så ud for at se hvad grøn omstilling som bevægelse kan lære af en skole som denne.